Кой допусна да се объркат толкова мъжката и женската енергия?


Photo by Jean Gerber on Unsplash

Напоследък се питам как се стигна до ситуацията в момента – от едната страна свръх силни жени, борещи се с живота, градящи кариера, развиващи собствен бизнес, отглеждащи и възпитаващи деца, балансиращи между изискванията на светкавично-развиващия се свят и социалния натиск, а от другата – бавни, слаби, оправдаващи се, неможещи да поемат отговорност мъже, търсещи си оправдание защо другите имат успехи, а те – не.


В практиката ми като холистичен терапевт се срещам с толкова много търсещи своята истина хора, които се питат защо попадат на такива партньори или защо ги възприемат по един или друг начин, както на работа, така и в личен план. И започва все повече да узрява отговорът, който и аз за себе си не желая да призная – всички го допуснахме, защото никой не е в своята истинска роля. 

А да играем подобия на другите никога не е печеливша стратегия.

Има истини за женската и мъжката енергия, стари колкото света. Женската енергия е подкрепяща, творяща красота, свързваща се с другите, грижовна. Тя не е конкуренция, борба за надмощие, стрес, къртовски труд. Жената получава най-много успехи и радост, когато прави всичко с любов и лекота. В бизнеса си, в семейството си, с другите, женската енергия се лее, докосва, развива, облагородява и носи удоволствие.

снимка pinterest.com
Мъжката е целеустремена, войнствена, завладяваща, категорична. Мъжът изгражда силата си, когато си поставя цели и ги постига, когато поема отговорности, когато завладява нови висини.
Докато мъжете и жените не си влязат в правилните роли, партньорствата ще са по-скоро компромисни, а щастието – нещо като щастие.

Разбира се, мисля си, че и тук водещата роля ще се падне на жените и просто се надявам да съумеем да приемем и това предизвикателство и да имаме достатъчно сила да излезем от ролите на полу-мъже. Тук не казвам, че жените няма да правят кариера, да имат публична дейност или да изграждат собствен бизнес, а по-скоро приканвам към смяна на позицията, от която ги правим. Ето и няколко стъпки, които можем да направим към подсилването на нашата женска енергия.

Първата стъпка, която жената може да направи към това да си върне женската сила, е да си позволи да бъде жена, осъзнавайки колко мощ и благодат се крие в това. Помислете за жените в историята, променили света, допринесли за мира на Земята, за техния принос в науката, изкуството, . Замислете се и как са го направили, какви стратегии са използвали. Войната, насилието, това са мъжки стратегии. Жените успяват през грижата, красотата и любовта.

Втората стъпка към женската сила е да започне да избира всичко, което прави според това дали ѝ доставя радост и удоволствие или не. Всичко, което ни напряга, стресира, товари, отнема от нас силата ни. Ние винаги носим правото си на свободен избор. И в това –също.



Трето, да прави всичко с любов към себе си и към другите, да се стреми да развива, да облагородява, да създава красота и отношения на партньорство.


Когато на ментално ниво е трудно да осмислим и приемем това, просто защото имаме вече много изградени вярвания и убеждения, които ни лимитират и крадат от живота на мечтите ни, често използвам Австралийски цветни есенции или пък кинезиологичен енергиен баланс за разкриване на емоционалните и енергийни блокажи, които ни пречат да отключим женската си сила. Тези два уникални холистични метода подпомагат по фин, но същевременно дълбок и мощен начин всяка от нас в пътя й към извайване на един прекрасен свят, в който сме щастливи, женствени и хармонични себе си.

Ако желаете да научите повече за мен и методите, които прилагам, моля посетете www.deniandonova.com или
www.facebook.com/kletachno.hranene Клетъчно хранене с Дени

Ако желаете, можете да се запишете на индивидуална консултация на 0878 207 156 

Коментари

Популярни публикации