Как да изглеждаме добре на снимка – 14 лесни трика

Познавате ли хора, които не обичат да се снимат? Разбира се! Във времето на селфита, партита и различни срещи, на които непрекъснато някой ни снима  е важно да знаем някой малки техники, които ще направят снимката наш приятел. Имам приятелка, която е убедена, че не е фотогенична и дори е решила, че не отговаря на легендарните стандарти за красота. Да, не всички сме съвършени, но всички можем да коригираме детайлите, които не харесваме. Специалистите съветват как това да стане чрез подбор на подходящи дрехи и избор на съответстващите на нас цветове
Можем и да усвоим малки тайни, с които да „накараме“ камерата да ни обича. 
Защото няма грозни хора, можем да блестим като звезда, важно е само да овладеем няколко основни пози. Руския сайт omode.info показва 14 лесни трика, с които ще изглеждаме добре на снимки. 

Опитайте, определено ще се получи!


1. Позицията "ръце в страни" визуално увеличава фигурата и я прави да изглежда агресивна. Обърнете лактите си назад, покажете красив маникюр, наведете леко главата си - резултатът е коренно различен.


2. Не стискайте нарочно талията - допълнителните гънки върху тялото и дрехите не винаги изглеждат красиви.


3. Внимавайте за позицията на ръцете - трябва да е естествена. Избягвайте плоски и напрегнати длани, лакти, насочени към камерата, без ъглови черти - те трябва да бъдат свободни и гъвкави.


4. Светлината, сякаш случайно докосва бузата с върховете на пръстите, а леко разтвотворените усна, правят образа по-привлекателен. НО, не прекалявайте с докосването, в противен случай ще получим поза "болен зъб".


5. Да, ръцете трябва да бъдат свободни, но не да висят до тялото. Поставете една ръка на кръста, наклонете главата си леко на една страна - така ще подчертаете цялото достойнство на фигурата и красивия профил на лицето.


6. Не разтваряйте неестествено очите си. Обърнете главата си леко настрани, леко можете да докоснете лицето си (запомнете - с ръба на дланта) и леко да отворете устата си.


7. Не забивайте очите си в обектива. Помнете, че най-красивата форма на очите е естествената.


8. Не покривайте прекалено много лицето си с ръцете си. По-добре е да направите така, както е покано в примера отдясно.


9. Подредете акцентите правилно - например в кръста, а не на стомаха. Също така е важно да не създавате затворени пози - те изглеждат напрегнати и отблъскващи.


10. Погледът изпод-вежди увеличава несъразмерно устните и прави изображението неприятно. По-добре повдигнете очите си, просто завъртете тяло и експериментирайте с ръцете си.


11. Ако не сте съпруга на племенен вожд от африканско племе с много пръстени около врата, не вдигайте брадичката си по този начин.


12. Дланите винаги трябва да бъдат отпуснати. Просто сравнете тези две снимки - и ще разберете защо.


13. Когато се снимате в цял ръст, не прекъсвайте изкуствено тази вертикална линия. Не правете и други движения на тялото, които правят поза напрегната и неестествена.


14. Малка тайна за снимките в цял ръст: завъртането на тялото е необходимо да бъде малко като английската буква S, а теглото е най-добре се прехвърли на единия крак, ръцете да останат в  спокойна позиция. Брадичката леко се повдига.




Коментари

Популярни публикации