5 трика в избора на дреха за подчертан собствен стил

Има хора, които сякаш слагат своя отпечатък върху всяко съчетание от дрехи и аксесоари, които облекат. Собственият стил е като собствения почерк, собствено ухание, което е толкова индивидуално характерно, че дори и когато ни няма усещането напомня за нас. Разбира се следим тенденциите и модните списания и платформи, харесваме и запазваме вдъхновения, но за съжаление не винаги успяваме на пренесем това вдъхновение създавайки собствения си имидж. 



Познавате ли хора, които пазаруват дрехите си от най-скъпите модни магазини –  последните линии, а върху тях  те са така комбинирани, че граничат с кича и абсурда. Понякога е нужен съвсем лек акцент, който да направи стилът ни уникален и наш. 

Според Ивета Христулева: „Личния стил се определя по това, как сме избрали дрехите и аксесоарите, как сме ги комбинирали и поднесли . Една дреха може да бъде носена в различни стилове и от различни хора, но може да има и строго определен характер и стил.“ 

Ивета е имидж консултант и личен стилист с дългогодишен опит. Основател е на ViSioner.bg – единственият сертифициран консултант на английската школа Colour me beautiful – London, практикуващ в България. Работила е в телевизионната и кино индустрия, модата, рекламата и зад музикалната сцена. Ето кои са петте основни трика, които тя определя за основни в избора на дреха за създаване на собствен стил:

  1. Подходящите цветове - за да може да изпъкнем и да бъдем свежи и красиви, цветовете да ни дават тонус и жизненост. Понякога може да се загрозим с цвят, или да изглеждаме болни. 
  2. Линията на дрехата и кройката. Трябва да помислим дали са подходящи са за нашата фигура, можем ли и как да направим от дефекта ефект. 
  3. Материята и релефа на плата, от които е изработена една дреха. Правилно сложеният обем може да направи чудеса с тялото ни. Да сложи, където нямаме и да махне, където имаме в повече.
  4. Шарката и мащаба. Необходимо е да намерим правилните шарки и принтове, съобразени с височината и едрината на тялото. Умело подбрани те могат да подсилват излъчването ни, а не да се конкурират с нас. 
  5. Цветовете може да поберем правилно, като погледнем цвета на очите си и цвета на кожата и косата. Ако сме тъмни носим наситени и тъмни цветове. Ако сме със светла коса и кожа носим светли цветове. Комбинираме винаги поне един неутрален цвят с един доминантен. Винаги ще имате успех, ако вземете цвета на очите си и го сложите в дрехите, които носите близо до лицето. Трябва да знаете, кои са топлите и студени цветове и кои може да носите вие.


На 15 август (понеделник) Ивета ще бъде индивидуален имидж консултант на всеки гост на откриването на най-големият магазин на RESERVED в София


В новите линии на  Reserved  границата между ежедневните и официалните облекла се размива. 


Коментари

Популярни публикации