8 трика за грима, които ще издължат лицето ви мигновено

Когато използваме хубава бяла и декоративна козметика скулпторирането на лицето е лесно. Споделям няколко лесни и ефективни трика, които научих от Лиз Рита (главния редактор на NewBeauty).

1Съсредоточете се върху ябълките



Няма начин да не сте чували известната фраза, споделяна от много гримьори: "Нанасянето на ружа директно върху ябълките на скулите, ще направи бузите изглеждат по-пълни и по-млади". Но, за да се издължи лицето лицето, именно гримьорите нанасят ружа не само върху горната част на ябълките на бузите, но и леко около слепоочията. Така създаваме контур, който като сянка скулптурира лицето ни.


2 - Придържайте се към приглушените тонове



Нанесете малко по-приглушен тон пудра под скулите, върху брадичката и челото си. Именно този съвсем лек нюанс ще придаде естествено скулптуриране на лицето. 


3 - По-малкото е повече



При красивите извивки на лицето и създаването на хубав контур, когато говорим за използване на грим, ключовият фактор според известния гримьор Валери Стар е по-малкото е повече. "Когато се опитваме да създадем възможности за по-слава визия, оформянето е ключов фактор, Това обаче е нещо, което може да бъде постигнато с бяла козметика, която ако се използва правилно се прониква и променя кожата отвътре. За да подчертаете естествена красота - не прекалявайте с грима."


4 - Започнете нанасянето на фондьотен от средата 



Отново ще цитирам Валери Стар, според която е много по-разумно да се прилага малко фондьотен, но е важно да е се концентрира поставянето на по-голямата част от продукта в средата на лицето (като започнем от носа) и постепенно смесване с основата навън. "Това ще премахне опасността да се получи визията на фондьотен-маска, защото най-малко от продукта ще има  около външната страна на лицето."


5 - Да усвоим моделирането  


Винаги съм мислила, че създаването на естествено изглеждащ и в същото време ефектен контур на лицето е много трудно постижимо. Според Стар обаче всичко, което ни е необходимо, за да създадем хубав контур е крем-базиран продукт, който е с два до три нюанса по-тъмен от естествения ни тен. "Нанесете леко първо под скулите, след това продължете в посока от косата в горната част на ухото си и очертайте надолу, точно до ябълките на бузите под средата на окото си. Без да зареждате четката с повече продукт, сложете минимално количество цветен контур над арката на веждите, до линията на косата. На финала с кръгови движения на четката смесваме внимателно, за да се прелеят всички нюанси естествено."


6 - Подчертавай



След като вече сме положили контурния грим, можем да се подчертаем, зоните, които искаме. "С помощта на фен четка малко можем да изсветлим, внимателно с минимално в горната част на скулата, точно над външната част на веждите - лъка на Купидон. Това ще донесе фокус към най-високите точки на лицето и да ще помогне в създаването на илюзия за по-тънко лице." съветва Стар. 


7 - Използвайте бронзант в своя полза



Според Ашел Дънауей (глобален артистичен директор e.l.f. cosmetics) постигането на моментален ефект за отслабване на лицето е много лесно, като е необходимо само да добавим малко бронзант. По този начин създаваме естествени сенки и извайваме лицето. "Фокусирайте се  върху области като ставите на бузите, за да създадете по-изразени скули, добавяте  бронзант от двете страни на носа, за да се създаде илюзията, че е по-тънък, или в долната част на челюстта си за незабавен лифтинг ефект."

8 - Завършете с леко замъгляване



На финала, след като гримът ни е завършен е чудесно да покрием лицето с лека мъгла със спрей розова вода. Това ще отнеме всички брашнени частици, които са останали по лицето, и ще добави хидратация,




Коментари

Популярни публикации