6 трика за кожата, когато трябва да изглеждате добре, а имате един час



Йоана Бапраг, собственик на салони за красота и консултант на известните личности за това как да се грижат за кожата си. Пред читателите на Newbeauty тя споделя някои съвети за сезона на наградите на червения килим. Това са невероятно лесни за прилагане тайни, чрез които кожата ни бързо може да е във върховна форма.




1/6

Успокояване с  малко пакетчета чай

През нощта, сложете пакетчета чай от лайка в хладилника, а на сутринта ги положете върху очите си в продължение на пет минути. Докато станете от леглото, за да се приготвяте очите ви ще са бързо освежени, без кръгове и торбички.  








2/6

Направете си маска

Аз винаги съветвам хората да си направят тази бърза маска, преди грим. Тя е много лесна и  съдържа продукти от кухнята. Ако използвате пресни съставки, те ще работят по-бързо. 

1/2 чаша кисело мляко
1/2 чаша пюре от ягоди
1/4 чаша мед

Смесете и нанесете върху лицето и шията. Това е успокояваща маска, която стяга порите. Оставете я в продължение на пет минути и кожата ви ще бъде блестяща!





3/6

Естествена ексфолиация

Ако искате или мислите, че е необходимо да ексфолирате допълнително кожата на лицето, сложете две супени лъжици строшени бадеми в тази маска и да ги втрийте в кожата си, като наблегнете на Т-зоната, където виждате повечето черни точки. След това останете малко така – все едно сте с маска за 5 мин. Резултатите ще бъдат невероятни!









4/6

Разтрийте се със суха четка

Разтривайте кожата на тялото си със суха четка, преди да влезете в банята в продължение на две минути. Така ще я ексфолирате, ще стимулиране образуването на колаген и ще я втърдите! Просто пуснете водата и докато тя се настрои вземете една суха четка и за около минута и половина разтрийте. 








5/6

Комплексно в банята

Ако нямате време да стоите с ексфолиращата маска преди да влезете в банята – поставете я и след това влезте под душа. Парата ще й помогне хубаво да влезе в кожата и да се активира. Когато излезете, кожата ви ще бъде блестяща.










6/6

Изпийте шот с хлорофил

Друго бързо решение е ударна доза хлорофил сутрин преди дългия ден – това включва всички зелени зеленчуци. Така получавате енергия, която ще действа като спасител на кожата през целия ден.

Коментари

Популярни публикации