Тенденции при цветовете на косите за 2016 г.

След като през изминалата година се нагледахме на най-различни ефекти при късите и дългите коси, след като светът полудя по омбре ефекта, очевидно преливащите цветове ще са на мода и тази година. Нека си припомним - омбре преливката е стилът на боядисване с тъмни корени и светли краища, който се превърна в хит не само сред брюнетките. После се появи собре ефекта - по-деликатната версия, в която прехода в цветовете е много фин, почти без да се откроява от основния цвят. 


След тях леко през годината навлязоха и ефирните стилове за така любимите ни кичури. Balayage идва от френски и буквално означава мета, замитам. Именно това е техниката за оцветяване на кичурите, като по този начин преливката е почти незабележима и придава естествен вид на косата. Flamboyage е почти същата техника като, но тук краищата на косата са по-изсветлени. Тази техника включва и омбре и balayage, като крайният резултат е още по естествено-небрежен вид, а косата изглежда добре дори да е израстнала в корените.



Разбира се веднага след празниците посетихме нашите приятели в салон ЕЛИНОР, защото задължително трябваше да знаем какво да правим с косите си :)

Вароника е коафьор от 15 години

Според Рони (на снимка) и през 2016 г. тенденциите при цветовете на косите ще се запазят в нежно преливане.  Добре ще е да се спазва правилото за максимум до два тона разлика в цветовете. Актуалните цветове са златисто медно, интензивно виолетово червено, перлено русо и наситено виолетово. Тенденцията ни позволява да бъдем модерни с леки цветни жестове. Любимата й много актуална техника е "небрежен контур".


"Добрият коафьор може да подбере най-прецизно цвета на боята, която ще Ви отива на овала на лицето, възрастта и темперамента на дамата, но и Вашето желание ще е от значение относно избора за нюанс на Вашата коса :)"



Голямо значение за преливащите цветове имат тена на кожата и цвета на очите. Важно е преди да изберем подходящия цвят да определим дали кожата ни е към по-студените или по-топлите ли нюанси. Отдавна не е тайна, че черният цвят е много капризен и подчертава всеки малък недостатък (зачервяване, пъпчица, лека умора) на кожата.


Освен преливките и играта с цветовете, категорична тенденция са и нежно падащите къдрици,  които ефирно обливат раменете. Това, което видяхме, докато бяхме при Рони в салон ЕЛИНОР беше наистина впечатляващо, защото всичко някак изглеждаше леко и лесно, красиво и чувствено :) А ето някои страхотни неща, които Рони ни показа, а ние не можем да не споделим, като естествено започваме с нашето момиче от екипа, която е с много чуплива прекрасна коса и искаше ... "просто малко освежаване":)






Коментари

Популярни публикации