Да поканим зимата у дома

Домашните декорации могат да са вдъхновени от сезона, от настроението ни, разбира се от празниците, които идват, но преди всичко са провокирани от желанието ни да създадем акценти в интериора у дома, които да създадат повече уют и да ни помогнат да се почустваме много по-добре. Дори самият процес на аранжиране и подреждане на елементите може да промени деня ни и атмосферата у дома. 



През прозорците наднича зимата и независимо, че навън щипе и сковава, емоцията, която влиза с гледката ни провокира да я пренесем по някакъв начин в стаята. По принцип обичам да събирам всякакви полезни и не толкова полезни неща, които носят дух, история, минало, защото това ми създава повече уют. 

Идеята с борови клонки в буркан, шишарки и разбира се чаена свещ е толкова лесна и същевременно оригинална. Може да се реализират различни варианти с клонки, шишарки, със или без свещи. "Посипани със сняг" шишарки има във всеки магазин JUMBO, но когато искаш да реагираш бързо работа могат да свършат и първите намерени в парка :)

Края на януари - вече прибрахме коледната украса, но когато снежната картина навън е толкова жива не можах да устоя и да не направя нещо ... задушевно, планинско, зимно и ... хубаво :)


От сухи клонки направих венче, в което сложих свещта, а отдолу подпрях с дървена решетка... интериорът у дома е повече в дърво и това беше най-естественото, за което се сетих. Тази половинка кососов орех преди години купих от някъде и винаги опирам до нея, когато бързо трябва да декорирам нещо - пълня я или с есенни листа, или с миди и рапани, а ето сега и с шишарки и кестени. Не се сдържах и любимата ми стара ютия се озова веднага до тях, за да завърши картината :)


Трябваше да има и нещо наистина снежно ... Тези шушулки са от станиол и хартия. Отнема не повече от час залепянето, а ефекта е наистина много чаровен :) 


Както предлагат моите любими декоратори от Naya`s Touch - може да посипем с топчета памук сухи клонки и да ги сложим във винтидж съд. Парче дънер със залепен по него малко борови клонки бързо се превръща в декоративен свещник. Най-любими са ми дебелите плетени ръкавици, пълни с шишарки и борови клонки. 

Малко дух и въображение, не повече от час два и подаряваме на дома си нещо наистина чаровно :)

Коментари

Популярни публикации