Стволовите клетки и колагенът - новата ера на научната козметика

Борбата със стареенето на кожата е ежедневна, напрегната и за нещастие с предизвестен край. Въпреки това, можем да се постараем да забавим максимално появата на първите признаци. Какво всъщност става с нашия организъм?




С течение на времето кожните клетки постепенно губят капацитет да изпълняват функциите си правилно. След 30-тата година естествения процес на обновяване на клетките се забавя. Синтезът на фиксиращи протеини, колаген и еластин намалява, което води до по-ниска еластичност на кожата и на свой ред се появяват първите бръчки.

И от тук накъде? Към търсене на решението, разбира се :)

Mesoestetic®  разработи нов метод за научни изследвания, чиято цел е да удължим живота на клетките на кожата, за да останем най-дълго млади. Голямата част от подмладяващи терапии на пазара се основават върху премахването на кожните слоеве, за да се ускори обновяването на клетките. Точно обратно - Mesoestetic® представя революционна козметична линия, чиято цел е да защитава живота на съществуващите клетки  въз основа на естествения капацитет на кожата за самостоятелно ремонт. За тази цел компанията се обръща към използването на стволови клетки. Тoва са родоначални клетки, които възстановяват чрез Митоза и могат да регенерират един или повече видове клетки. Има зрели стволови клетки в различните тъкани, отговорни за периодичното обновяване и регенерация. Когато настъпят увреждания, те действат като клетъчен резерв. Стволовите клетки могат да се делят без да губят свойствата си и генерират нови клетки. Те са опора за клетъчното съживяване - основно предпазват и възстановяват. От всяка защитена стволова клетка могат да се съживят хиляди епидермални клетки и се предотвратява процеса на стареене. Кожните стволови клетки могат да регенерират застаряващите тъкани. Решението на Мезоестетик ® се казва stem Cell.





То носи в себе си лесна и ефективна професионална терапия за лице и шия, комбинираща високи регенериращи и възстановяващи продукти с ексклузивен регенериращ масаж. Състои се от реструктуриращ серум, кристална маска с фибри и активен крем с растежен фактор за последваща домашна грижа. Терапията stem Cell прекрасно се комбинира с друг хитов продукт на компанията, а именно Collagen 360 º.

Колагенът е най-богатият протеин на кожата! Той осигурява механична устойчивост и твърдост на дермата. С течение на времето е налице намаляване на синтеза на колаген, увеличава се разграждането и влакната стават дезорганизирани. Това уврежда тъканите и причинява загуба на обем в лицевата част. Колагенът е най-застъпения белтък в човешкото тяло, отговорен за еластичността, жизнеността, овлажняването и непрекъснатото обновяване на кожата. Неговият дефицит е причината за стареенето на кожата. Mesoestetic® създаде Колаген – Елексир за пиене, който спомага за лечението на дегенеративните ставни заболявания артрит, артроза, дископатия и подпомага укрепването на съединителните тъкан -връзки и сухожилия. Предпазва от остеопороза, редуцира бръчките и има мощен подмладяващ ефект. Колаген 360 º се състои от продукти, специално проектирани, за да обърнете загубата на колаген, от която страда тялото и му дава възможност да се бори срещу признаците на стареене. С висока концентрация на обогатен морски колаген, колаген 360 º стимулира процесите на клетъчно обновяване и активира производството на колаген за зареждане с вещества, които придават на кожата обем. Терапията се състои от Колагенът 360 º интензивен крем, Колагенът 360 º за околоочния контур, Колагенът 360 º капсулираща маска и Колагенът 360 º еликсир.



Mesoestetic отдавна е спечелила едни от най-големите звезди в света - Мадона, Джейн Сиймор, Сиена Милър, Дженифър Анистън и Кайли Миноуг са икони от съвременната поп култура, които не се показват, без да са използвали козметиката. Когато попитате Мадона  кой крем е най-ефективен за кожата на лицето й, тя без да се замисля отговаря: „Всеки крем на Mesoestetic. Всъщност аз използвам почти всички продукти на марката, а употребата зависи от времето, сезона и начина, по който чувствам кожата си.“     

Коментари

Популярни публикации