Съветите на ЕЛИНОР - Как да определим типа си кожа

От типът ни кожа зависи каква козметика трябва да ползваме, как да я ползваме и с какви особености трябва да се съобразяваме. Разбира се, можем да започнем да гадаем сами, но би било по-добре ако се доверим на специалистите. Едни от най-добрите козметици в София ще намерите в САЛОНИ ЕЛИНОР. Разговаряхме със собственичката - Елеонора Цветанска, за начините, по които можем сами да определим типа си кожа и съответно за грижите, които трябва да положим.

Ели е страхотна, вечно усмихна и много лъчезарна. Създава първият салон ЕЛИНОР през 1998 г. и се развива все по-успешно, като се отличава с безкомпромистно отношение към качеството на услугите и на продуктите, с които работи, както и следвайки винаги най-актуалните тенденции в сферата на красотата. 

*На снимката: Веси, Рени, Ели, Тони и Рони


За да сме сигурни, че полагаме наистина правилни грижи за кожата си е добре да се консултираме със специалист, но поне типът кожа можем да се опитаме да определим сами: 

Мазна кожа: характеризира се с широки пори и сивкав тен. Този тип кожа има увеличена мастна секреция, повече лъскавина и е мазна и плътна на пипане.Склонна е към раздразнения.
Най-доброто за мазната кожа е правилното почистване. Препоръчват се матиращи кремове, флуиди, гелове и медицинска козметика.

Суха кожа: тя е тънка и бледа, След измиване оставя чувство за дискомфорт и обтегнатост. Красива в младата възраст, с напредване на годините, тя се нуждае от системни грижи, защото губи своята еластичност. Сухата кожа има понижена активност на мастните желези - дехидрация. Най-добрата грижа за нея са подхранващите кремове и масажите

Чувствителна кожа: реагира на студ, топло, допир и смяна на сезоните. Чувствителната кожа има изразена капилярна мрежа и е склонна към алергии. При смяна на сезоните се препоръчват серии от хидратиращи и успокояващи терапии. Трябва да се внимава при избор на продукт за домашна грижа. Добре е да се търсят продукти за хидратация, богати на кислород и с терапевтични свойства.

Смесена кожа: за нея е най-характерно омазняването в Т зоната - чело, нос, брада, а останалата част на лицето е с нормална към суха кожа. Смесената кожа има с широки пори (характерно и за мазната кожа). Замърсена е и е с комедони, които лесно се възпаляват.

Нормална кожа: тя е  нормална функция на мастните жлези. Гладка е и с равномерен тен, без козметични недостатъци. 

Дехидратирана кожа: всяка кожа може да се дихидратира без значение от типа - при липса на достатъчно вода в организма или в следствие на заболявания.

Кожа с нервни рефлекси: тя е променлива суха или мазна. Зависима е от емоциите и нервното напрежение. 

За да изглежда кожата добре тя трябва да се хидратира редовно, да се подхранва, има нужда от регенерация и лифтинг.



Рубриката СЪВЕТИТЕ НА ЕЛИНОР ще излиза периодично, като в нея ще публикуваме отговорите на специалистите в салоните ЕЛИНОР по различни въпроси за грижата за  красотата. Можете да ни питате на посочения адрес в контакти: varvaragenova@gmail.com

Коментари

Популярни публикации