Esthetic Privilege с инициатива в подкрепа на диабетно болните деца

На 6 март – четвъртък от 19 часа, в  Резиденция „Анастасия“, Сдружение Грети Гарсия, със съдействието на Lions Club Vitosha организира благотворително събитие за събиране на средства за закупуване на инсулинови помпи за диабетно болни деца.

Инсулиновите помпи трябва най-сетне да намерят място и у нас като подходящ и много щадящ метод за лечение при децата диабетици, в развитите страни те отдавна вече не са новост, а практика. Това заяви на 20.02.2013г. по време на пресконференция-дискусия в столицата националният консултант по детска ендокринология и болести на обмяната доц. Мая Константинова. Тя уточни, че не повече от 20% от децата с диабет у нас имат нужда от този вид лечение и на практика остават дискриминирани, тъй като стойността на помпите и сензорите за тях не се покрива от здравната каса. (източник: http://www.zdrave.net/)

Помпите, консумативите и глюкозните сензори се заплащат от родителите. Засега в България Здравната каса не отпуска средства за това. За да може тези деца да имат нормално детство и да не са толкова зависими от специфичен режим, бизнес компании в страната набират средства чрез благотворителност. Вече две години продължава кампанията един от вносителите на луксозна медицинска козметика. Esthetic Privilege - официалният представител за България на испанската козметична  марка Natura Bisse Barcelona продължава и през тази година благотворителните си инициативи за закупуване на инсулинови помпи за лечение на деца, болни от диабет.


„Децата, болни от диабет, имат по-специално детство. Съобразяват се със специфични хранителни режими, непрекъснато трябва да следят нивата на кръвната си захар. Това ги прави много предпазливи и е трудно да бъдат спокойни. - споделя г-жа Грети Гарсия, изпълнителен директор на компанията –За една година  лечението на едно дете с помощта на инсулинови помпи е 10 659.60 лв. Това са доста пари и много малко родители могат да ги отделят. Считам за свой граждански дълг, с помощта на бизнес партньори и приятели да продължавам каузата за събиране на средства посредством инициативите, които  организираме.“

Инсулиновата помпа автоматично дозира инсулин спрямо нуждите на пациента и същевременно измерва стойностите на кръвната захар непрекъснато - на всеки 5 мин./288 пъти в денонощието. Благодарение на нея, пациентът винаги има наблюдение върху стойностите на кръвната си захар и много по-лесно може да се предпази от нежелани стойности. Ако стойностите са спаднали до определения за пациента минимум, помпата автоматично спира подаването на инсулин за два часа. Уредът е компактен и удобен за носене в джоб или на колан.

Г-жа Грети Гарсия е завършила здравен мениджмънт и от седем години е изпълнителен директор на Esthetic Privilege - изключителен представител на Natura Bisse, Барселона, Cosmofrance, Маями (САЩ), Cosmogene S.A., Женева (Швейцария) и Moohan Engineering Group, Сеул, Корея. Компанията доставя на пазара цялата гама от продукти и апарати, необходими в сектора на естетичната медицина и козметологията.

Източник:estheticprivilege.bg

Коментари

Популярни публикации